Posted by : MC 9 Mayıs 2015 Cumartesi

Bir buton nelere kadir :)

Internet of things yani nesnelerin internetinin önem kazandığı teknolojik alanda biz daha önce düşünmüştük dediğimiz güzel bir proje.Mantık çok basit aslında, minik bluetooth geliştirme kartlarının sakız pil ve üzerine bir buton eklenerek birazda yazılım bilgisi ile mobil dünyaya açılması.

Neyden mi bahsediyoruz tabii ki flic projesinden :)


Proje sağda görmüş olduğunuz minik bluetooth butonlarından oluşuyor.Üreten arkadaşlar küçük bir uygulama ile mobil cihazlarla bu butonun etkileşimini sağlıyor.












Farklı renklerde ürettikleri bu minik butonlar sayesinde renk ayrımı ile butonun kontrol ettiği yazılımı ya da uygulamayı kolaylık hatırlayabiliyorsunuz.













Butona tıklayarak takis çağırabilir ,resimlerinizde gezinebilir, akıllı ev sistemi ile haberleşerek kapınızı açabilir kısacası butonunuzu ne ile etkileştirirseniz onu kontrol edersiniz :)

Bizim hoşumuza giden metod ise yazımızın sonunda ekli












Daha öncede bahsetmiştik farklı renkle üretmişler akılda kalınabilirlik açısından.Bunun en güzel uygulaması ise yaşlı insanlar için yaptıkları bir örnekle karşımıza çıkıyor.Yaşlı insanların görme kaybından ve teknolojide uzak kalması bakımından görsellikle teknoloji kullanımı bir araya getirmişler.


Torunlarının resimleri üzerine yerleştirilen butonlarr sayesinde tek dokunuşla ilgili numarayı arayabiliyorlar ya da sağdaki örnekle tek bir tuşla navigasyonu aktif hale getirebiliyor ya da telefona gelen sms lere sesli olarak erişebiliyorlar.

Sistemin özüne gelirsek : Bluetooth düşük güç tüketimi hususunda seçilmiş.Bir ader sakız pil ile çalışan butonların ortalama 62bin kez basılabilirliği olduğu söyleniyor.Gayet kullanışlı olan eski moda buton ile teknolojiyi bir araya getirmeyi başarmışlar.

yorumlarınız bizim için önemli

Bültene abone ol | Yorumlara abone ol

ELEKTRO BLOGGER A HOŞGELDINIZ

ARAMA YAP

EN COK OKUNANLAR

- Copyright © ELEKTRO-BLOGGER Blogger