Posted by : MC 3 Şubat 2015 Salı

Hani bazı filmler vardır insanda fikir uyandırır ya da insanı hırslandırır.Bu yazımızda mühendislerin izlemesi gereken filmleri listelemeye çalışacağım :)

En azından benim izleyipte içerisinde ders çıkarabildiklerimi

1. 3 Idiots :

Hint filmi diyerek geçmeyin gerçektende baştan sona insana dersler veren bir film.Bir mühendis nasıl düşünmelidir? ve mühendislik eğitimindeki ezbere zihniyeti konu almıştır. Film listenizin bir köşesinde dursun derim :)









2. The Aviator:

Bir insanın uçak yapma ve onun uçurken görmenin tüm hayali olduğu başından sonuna size hırs pompalayacak güzel bir yapıt :)
















3. The Social Network:

Herhalde çok fazla açıklamaya gerek yok :) Facebookun kurucusu olan Mark Zuckerberg in hayatının ve facebookun doğuşunu anlatan bir film.İlginçtir benim bu filmden çıkardığım ders hayatta ne olursa olsun, sizi bir yere getiren arkadaşlarınızı asla yüzüstü bırakmamalısınız. Aşırı hırsın kurbanı ve filme göre etik değerlerden uzak insanın dünyaya sarsacak sosyal bir ağı kuruşunun hikayesi.












4. A Beautiful Mind :

Akıl oyunları filmi meşhur bir matematikçinin hayatını konu alıyor.Filmi bende ilginç kılan yan ise bu kişinin kendisine şirzofreni tanısı koyabilen tek inan olması :)















5. Transcendence

Beni baştan sona saran ve yapay zekanın ne kadar ileri gidebileceği üzerine mükemmel bir yapıt.Yapay zekaya merak saranlar ya da merak uyandırmak isteyenlerin asla ama asla kaçırmaması gereken bir film.













6. Proof

Kanıt filmi özellikle matematik severlerin çok fazla hoşuna gidecektir :)
Matematik profesoru olan babası gerçektende çözülemeyen denklemi çözmüşmüydü.Yarım kalan çözümü kızı tamamlar ancak kendisinin tamamladığına erkek arkadaşını bile ikna edemez :)













7. Fermat's Room

Bir grup mesleğinde ehil matematikçinin odada hapsedilmesi ve yanlış verdikleri her cevapta odanın biraz daha daralması ile ilerleyen sürükleyici bir film :)

Kendinizi filmin içerisinde soruları yanıtlarken ve bunu yaparkende gergin bir halde bulabilirsiniz.Kaçırmayın derim.











8. Exam

Dünyanın en büyük şirketine iş başvurusu yaptınız ve sizi sınava tutacaklarını söylediler odaya girdiniz ve sizin gibi 12 kişi daha sıralarda oturuyor onunuzde boş bir kağıt ve yığınla kural var :) ve sizden olmayan bir sorunun cevabını istiyorlar ne cevap verirdiniz ?













9. Cube

Belirli bir matematik düzenle ve ölümcül tuzaklarla çevrili küpler şeklinde bir labirantte sizi farklı tecrübeler bekliyor :)

Hafızanız ve matematiğiniz ne kadar iyi ise kurtulma şansınız bir o kadar yüksek.

Vaktiniz var ise serisini izlemeniz tavsiyedir.











Şu anda aklıma gelen filmler bunlar :) Liste uzatılabilir.Aklınıza gelen bir film var ise bize yorumlarınızla bildirmenizi rica ederiz.İzlemediğim bir film çıkarsa severek izlemekten kaçınmam :)

Bu arada filmler arasındaki sıralama temsilidir 1. si en çok beğenilen kanısına kapılmayalım :)

Yazar: Caner ÇAKAR




{ 1 Comments... read them below or add one }

  1. kanka bu filimlerin hepsini izledim muhteşem ötesi filimler bunlar

    YanıtlaSil

ELEKTRO BLOGGER A HOŞGELDINIZ

ARAMA YAP

EN COK OKUNANLAR

- Copyright © ELEKTRO-BLOGGER Blogger