Posted by : MC 6 Şubat 2015 Cuma

Yıllar öncesinde kim derdi ki telefonu yanında taşıyacaksın hemde kablosuz :) üstüne internete gireceksin istersen evini kontrol edeceksin.Akıllı telefonlar artık hayatımızın bir parçası olmuş durumdalar ve akıllı telefonumuz olmadan kendimizi çıplak hissetmeye bile başladık :)


Peki bir akıllı telefon hayal edelim ve dünyadaki en iyi akıllı telefon olsun nasıl tasarlardık bu telefonu?

1. Kırılmayan telefon:


Eminim her 4 akıllı telefon kullanıcısında 1 inin telefonu yukarıdaki hali almıştır :).Ya üstüne oturmuş ya da basılmıştır.Heleki arka cebinizde taşıyorsanız artık telefonunuzun geometrik şeklinden şüphe etme zamanınız gelmiştir :). Hayalimizdeki akıllı telefon ne kırılsın ne de zorlu doğa koşullarımız karşısında boyun eğsin değilmi :)

2. Telefonumu kişiselleştirmeme izin versin


Açık kaynak kodlu işletim sistemi sahip telefonlar her ne kadar belirli düzeylerde akıllı telefonlarımızı istediğimiz gibi kişiselleştirmemize olanak sağlasa da apple bu konuda katı :). Kullanıcılarını kendi izin verdiği ölçüde telefonlarını kişiselleştirmeye olanak sağlıyor.Hele ki biz mühendisler teknoloji delisi iken bırakında kendi telefonumuzu istediğimiz gibi kişiselleştirelim değil mi :)

3. Daha fazla sensör istiyoruz


Bize artık eksen sensörleri yetmiyor :)  ya da sadece telefonumdaki işlemcimin ne kadar ısındığı da. Ben telefonumda odamın ısısını hatta basıncını 2. ya da 3. parti yazılımlar ve teknolojiler olmadan göremiyorsam o telefona akıllı telefon demem :)

4. Daha iyi kamera istiyoruz


Artık bize telefonumuzdaki kameralar yetersiz kalıyor.Çektiğimiz resimler profesyonellikten uzak, çektiğimiz özçekimler bir o kadar bulanık :).Kameralar her ne kadar tatmin edicilik düzeyine yaklaşsa da birçok insan hala yanında bir profesyonel kamera ile dolaşıyor.Biz artık 2. bir kamera taşımak istemiyoruz ve hayalimizdeki akıllı telefonda en iyi ve ideal kameraya sahip olmak istiyoruz.

5. Bataryalarımızın hali ortada :) daha uzun ömürlü batarya istiyoruz


Arkaşınızla yan yana geldiniz ve elinde yeni aldığı akıllı telefonu gördünüz.%99 ihtimalle 2. ya da 3. sorunuz ne kadar gidiyor bunun sarjı ve bataryası kaç amper olurdu heralde :). Malesef çoğumuzun telefon bataryası 2 günden fazla gitmiyor.Bazılarımız 1 gün bile dayansa kendini şanslı sayıyor.Hayalimizdeki akıllı telefonda en azında günümüz şartlarında 4-7 gün idare edecek bir telefon bekliyoruz :)

Özetlersek hepimizin ihtiyaçları 3 aşağı 5 yukarı aynı akıllı telefon üreticileri yazımızı dikkate alır mı bilinmez ama böyle bir telefona sahip olmak için daha uzun bir süre bekleyeceğimiz kesin :).Ancak google ın project ara sını aranızda duyanlar olmuştur.Ben ilk defa gördüğümde telefon budur diye içimden geçirmiştim birkaç not paylaşalım isterseniz project ara hakkında 


Project Ara:

Bir telefon düşünü tüm parçaları modüler.Zaman geçti kamera yetersiz mi geliyor kameranı çıkart yeni bir kamera modülü al değiştir.Telefon genel hatları ile sabit kalsın :)







Bataryan artık çok kısa sürede tükeniyor mu ? neden düşünüyorsun ki al bir batarya modülü değiştir yenisi ile sıkıntın ortadan kalksın :) Şuna değinelim eskiden en azından bataryalarımız harici idi şimdilerde ise laptoplar dahil bataryalar entegre gelince değiştirme şansımız dahi olmuyor malesef.





Bluetooth istemiyorum ben diyorsun onun yerine 2. bir kameram olsun ya da bir bataryam daha olsun çıkar istemediğin modülü tak 2. batarya modülünü şarjın daha fazla gitsin :)






Project Ara belkide hayalimizdeki akıllı telefona en yakın olanı ama adı üstünde şu anda kendisi proje aşamasında ve ne zaman vücut bulmuş halde bize sunulur orası muamma :) Bize düşen hayalimizdeki telefon çıkıncaya kadar beklemek oluyor sanırım.

Yazar:Caner ÇAKAR



yorumlarınız bizim için önemli

Bültene abone ol | Yorumlara abone ol

ELEKTRO BLOGGER A HOŞGELDINIZ

ARAMA YAP

EN COK OKUNANLAR

- Copyright © ELEKTRO-BLOGGER Blogger