Posted by : MC 9 Mayıs 2015 Cumartesi

Merhabalar,
Bu yazımızda akıllı ev otomasyonuna farklı bir bakış açısı getirmis OOMI firmasının otomasyon sistemi alt yapısından söz edeceğiz.

Firma kontrol paneli olarak sadece mobil uygulamalarla sınırlı kalmamış.Size kendi tasarımları olan bir tablet ile hizmet veriyorlar ancak IOS ve android içinde yazılımları mevcut.

Tamamen esnek bir yapıda ürettikleri bu tablet üzerinde yine sol tarafta fiziksel butonların bulunması ve yine dokunmatik panelin kullanıcıya rahatlık sağlaması dikkat çekiyor.







Firma kendi tasarladığı sensörler vasıtası ile akıllı ev otomasyon sistemini tamamlıyor.Peki sistem nasıl işliyor?

Kullanıcı ihtiyacı kadar olan sensörü firmadan temin ediyor.Firmanın sağlamış olduğu tablet takılan her bir sensörü tanıyor ve esnek program yapısı sayesinde ilgili sensörün arayüzünü kullanıcı ekranına otomatik olarak ekliyor.







Firma sensör tipi aralığını geniş tutmuş durumda.Soldaki şekilde bir prizi kontrol eden widget ı görmektesiniz.Hem bağlı olduğu prizden enerjisini elde ediyor hemde kontrol paneli ile haberleşerek kendisine bağlı olduğu cihazın kontrolünü sağlıyor.Buna benzer kamera modülü,aydınlatma modülü,tv kumanda modülü firmanın sensör portföyünde mevcut.









Peki sensörler ana sistem kumandası ile nasıl haberleşiyor?
Güzel ve mantıklı bir sistem gerçekleştirmişler.Herbir sensör kendisine en yakın sensöre bilgilerini iletiyor kontrol paneline en yakın sensörde kontrol paneline tüm verileri sağlıklı bir sekilde iletiyor.Bu sistem 2 yönlü işliyor ve böylece en kısa sürede task ler gerçekleştirilmiş oluyor.Sistemde kontrol paneline en yakın sensör sürekli olarak değişse bile sensörler arası haberleşme ağı ile en yakın sensör her zaman adres olarak güncel tutuluyor.




{ 2 Comments... read them below or Comment }

ELEKTRO BLOGGER A HOŞGELDINIZ

ARAMA YAP

EN COK OKUNANLAR

- Copyright © ELEKTRO-BLOGGER Blogger