Posted by : Unknown 15 Şubat 2015 Pazar



İYİ BİR PROGRAMCI OLMAK İÇİN ;
1)

 
Merak… Her meslek dalında olduğu gibi programcılıkta da merak çok önemlidir. Siz ne kadar çok merak edip araştırırsanız o kadar çok öğrenmiş olursunuz.





2)

Sabır… Yaptığınız araştırma veya çalışmaların sonunu görebilmek için sabırlı olun. Eğer sonuna kadar sabredip yaptığınız işe geri dönüp bakarsanız sizi mutlu ettiğini görürsünüz. Eee atalarımız ne demiş: ”Sabır acıdır, meyvesi tatlıdır”.




3)Ümitsizlik… Asla ümitsizliğe kapılmayın. Ufak bir engelle karşılaşıp hemen yapamayacağım derseniz, ileride hayata atıldığınız takdirde başınıza daha büyük engeller gelecek. İleride keşke dememek için yapamadığınız konuların daha çok üstüne düşün.

4)İnternette hazır kodlanmış programları kopyala-yapıştır gibi metotları kullanmadan kendiniz tekrardan yazarak çalıştırmayı deneyin. Böle yaparak hangi kodun ne işe yaradığını öğrenmiş olursunuz.

5)Saatlerce oturup programlama çalışmak yerine düzenli olarak her gün en az yarım saat programlama bakmanız yeterli olacaktır. Tabi zaman sınırı size kalmış.

 6)
Programı yazmaya başlamadan önce bir kâğıt üzerinde tasarım yapmaya çalışın. Bunu alışkanlık haline getirirseniz algoritma bilginiz ve program yazabilme kapasiteniz kısa zamanda gelişecektir.





7)Başkalarının yazdığı kodlara bakın. Onların kodlarını kullanarak daha iyi bir proje yapabilirsiniz. Programcılıkta başkalarının yazdığı kodları okuyarak anlamak, hatalarını bulmak hatta oturup daha iyisini yazmak zor ama bir o kadar da faydalı bir iştir.
8)



Bir internet sitesi oluşturun. Bildiklerinizi başkalarıyla paylaşın.






9) Öğrenmenin en iyi yolu, öğretmektir. İnsanlara yardımcı olarak hem kendi eğitiminize ciddi katkı sağlamış olursunuz hem de Peygamberimizin (SAV) öldükten sonra “Geride faydalanılacak ilim bırakan kimselerin amel defteri kapanmaz” hadisinde belirttiği insanlardan olabiliriz.

10)Alanlarında uzmanlaşmış kişileri örnek alın ve onları takip edin. Onlar gibi olmak için çabalayın.


 “Devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak lazım.” Necip Fazıl Kısakürek
Yazar:Mehmet Eren Uzbay

yorumlarınız bizim için önemli

Bültene abone ol | Yorumlara abone ol

ELEKTRO BLOGGER A HOŞGELDINIZ

ARAMA YAP

EN COK OKUNANLAR

- Copyright © ELEKTRO-BLOGGER Blogger