Posted by : MC 12 Ocak 2015 Pazartesi

          Merhabalar uzun bir zaman aralığından sonra sizlere faydalı olacağını umduğum bir yazı ile daha karşınızdayım.Bu yazımda sizlere bir mühendisin bilgisayarında bulunması gereken programlardan ve ne amaçla kullanıldıklarından bahsedeceğim.

1. Multisim :

National Instruments ın bir ürünü olan multisim getiridiği birçok özellikle beraber sizlere devre simulasyonu yapmanızı,baskı devre çıkarmanızı ve aynı zamanda bazı devre elemanları ile birlikte 3D görsel kart tasarımı görmenizi sağlıyor.




2. Visual Studio 2013 Community:


Microsoft arada sırada kendine gelip ücretsiz dağıtımlar yapabiliyor.Bunun birçok sebebi var aslında, kendisine dış kaynaklı yazılımcı sağlamak ya da insanları .net framework tabanlı yazılımlara bağlamak gibi.Sizlere 2. önerim visual studio 2013 community tamamı ile ücretsiz olup, c,c++,c#,java script,phyton gibi dillerde programlama yapabilmenize olanak sağlıyor.Aynı zaman web tabanlı uygulamalar geliştirebileceğiniz gibi, direkt olarak sql lite veri tabanı kullanarak veri tabanı üzerine uygulamalar da tasarlayabilirsiniz.

3. QT Creator:


Günümüzde birçok platformu desteklemesi açısından C++ oldukça yaygın olarak kullanılan bir dil.Aklınıza her zaman şu gelebilir C++ da kod yazıyorum ancak görsellik bunu etkiliyor.O zaman qt creator sizin için biçilmiş kaftan. Kendisi bir C++ kod derleyicisi olmasının yanı sıra microsoft expression ailesini anımsatan bir ara yüz ile kullanıcı arabirimlerinizi oluşturmanıza olanak sağlıyor.Bağımsız Css kodlarınızı ekleyerek kendi efektlerinizi rahatlıkla uygulayabilirsiniz.

4.Arduino IDE



Her zaman savunduğum gibi her Elektrik elektronik öğrencisini elinin altında bir adet arduino bulunmalıdır.Kendisi 35 tl civarı bir ürün olup , herkesin maddi açıdan rahatça erişebileceği niteklikte bir kart.Arduino ide de zaten C tabanlı ancak java ile derlenmiş bir arduino programlama arabirimi.Kendisi usb üzerinden arduino içerisine derlediğimiz kodları gömmemizi sağlıyor.Üzerinde hali hazırda birçok kütüphane ve örnekle beraber geliyor.Bir arduinonuz olmasa bile indirip inceleminizi tavsiye ederim.

5. CCS C compiler


Her zaman en güzel program bedava olandır :). İşte karşınızda CCS C bedava bir pic programı derleyicisi.C ile kodlar yazmamızı sağlar ve bunları pic in anlayabileceği hex dosyasına çevirerek yine pic in içine yazılımımızı gömmemizi sağlar.Ücretli ve daha kaliteli bir program arayanlar için micro C tavsiyemizdir.

6. Netbeans

Yine bir java geliştiricisinin kütüphanesinde bulunması gerekli araçlardan biri netbeans.Kendisi tam kapsamlı bir java derleyecisi olup oldukça rahat bir kullanım sağlamaktır.Yine alternatif arayan arkadaşlara Eclipse şiddetle tavsiye edilir.

7. Eclipse
Java,C, C++ programlarınızı derleyebileceğiz güzel bir IDE.En büyük özelliklerinden biride birçok işletim sistemi ile birlikte çalışabilmesi.Açık kaynak kodlu yazılımcıların sıklıkla tercih ettiği bir IDE

{ 1 Comments... read them below or add one }

ELEKTRO BLOGGER A HOŞGELDINIZ

ARAMA YAP

EN COK OKUNANLAR

- Copyright © ELEKTRO-BLOGGER Blogger