Posted by : MC 27 Mart 2015 Cuma


Bir projeye başladık devremizi bir simulasyon programı ile denedik ve sıkıntısız şekilde çalıştığı gördük.Çoğu devre tasarımcısı ya da elektronik mühendisi bu kısımdan sonrasının aslında devrenin kendisini yapmaktan daha sıkıntılı görür.En iyi ve kullanışlı bir şekilde devrenin basılması gerekirki tasarımımız anlamlı bir vücut bulsun.

Hali hazırda sektörde birçok farklı baskı devre yazılımı kullanılmaktadır.Kime dönüp sorarsanız en iyisinin kendisinin kullanmış olduğundan bahseder.Ancak gerçek öyle midir?.

Elbetteki sektörde en yaygın kullanılan baskı devre programı bizim gözümüzde güvenilirlik kazancaktır.Lakin bizden önce defalarca denenmiş ve başarılı sonuçlar kullanıcıların yorumları ile desteklenmiştir.

Peki en sık kullanılan baskı devre programları nelerdir?

Eagle CAD

Açık kaynak kodlu bir tasarım programı arayanların 1 numaralı tercihidir EagleCad.Açık kaynak kodlu olmasında ve birçok kullanıcının ercihi olmasından kaynaklı olarak kütüphane haznesi sürekli olarak gelişmekte ve en yaygın eleman kütüphanesine sahip baskı devre programları arasında yerini almaktadır.

Her ne kadar ticari sürümü paralı olsa da baskı devrenizin boyutuna bağlı olarak size ücretsiz tasarım imkanı da sunmaktadır.

KiCad


Belkide baskı devre işi ile uğraşan birçok arkadaşımızın size açık kaynak kodlu olması ve tamamen ücretsiz olmasında dolayı önereceği bir baskı devre programıdır.Çizimlerinizi şemaya dökmek gerçektende büyük bir sıkıntı.Bazen yaptığınız değişiklik iler ve geri almada da problemler ve yavaşlıklar çıkarabiliyor.Geliştiricilerin bu tip sıkıntıları ortadan kaldırması ile gelecekte çok tercih edilecek bir baskı devre programı olacağı kesin

DipTrace


Her ne kadar windows işletim sistemine yönelik olarak tasarlanmış olasa Vine kullanılarak sıkıntısız olarak linux üzerinde de çalıştırılabiliyor.Ticari olmayan amaçla sizlere 300 pine kadar baskı devre yapabilmenizi sağlıyor.Eğer ki üniversite öğrencisi iseniz firmaya kısa bir talep e mail i ile bu kısıtlamayı 1000 pine kadar çıkarmanız mümkün.Birçok özelliği ile KiCad i andıran Diptrace kesinlikle elinizin altında olması gereken bir baskı devre programı.

{ 2 Comments... read them below or Comment }

  1. bu programlar Multisimde çizilmiş devreyi tasarlıyormu.teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. tasarlamaz simulasyon ozelligi olmayan bu programlarda multisim gibi simulasyonunu gerceklestirdiginiz devreleri baskı devre için tekrar yerlestirmeniz gerekiyor ancak proteus kullanıyorsanız o programın baskı devre eklentisi bulunmaktadır

    YanıtlaSil

ELEKTRO BLOGGER A HOŞGELDINIZ

ARAMA YAP

EN COK OKUNANLAR

- Copyright © ELEKTRO-BLOGGER Blogger